Koulutus

→ Katso tulevat koulutukset täältä

Omaa viinitietämystään voi syventää koulutuksissamme ja tasokokeissa.

1-tason teoriaosuudessa perehdytään viinin historiaan, perustietoihin viinin viljelystä ja sen geologisista ja ilmastollisista edellytyksistä (terroir), tärkeimpiin viinialueisiin Euroopassa, viinilainsäädäntöön ja alkoholin purple-grapes-553463_1920terveysvaikutuksiin. Maisteluosuudessa tulee tunnistaa ja kuvailla parivertailussa valkoviinien ja punaviinien laatueroja (hapot, tanniinit…).

Rypälekurssissa perehdytään syvällisemmin rypäleisiin ja viinin valmistukseen. Maisteluosuudessa pitää tunnistaa kolme punaista perusrypälettä (Cabernet Savignon, Syrah ja Pinot Noir) ja vastaavasti kolme valkoista rypälettä (Sauvignon Blanc, Riesling ja Chardonnay).

Näistä molemmista ja muusta koulutuksesta löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa Suomen Munskärnan sivuilta wwred-couple-night-romanticw.munskankarna.org/

Kotkan Munska on ollut varsin aktiivinen 1-tason ja rypälekurssien järjestämisessä. Tällä hetkellä jäsenistöstämme I-tason suorittaneita on 14  ja vastaavasti 16 on suorittanut rypälekurssin.

Jari Järvelä on ensimmäisenä yhdistyksestämme läpäissyt Munskänkarna-järjestön II tasokokeen teoria- ja maisteluosuuden. Koe järjestettiin maaliskuussa 2018 samanaikaisesti Ruotsissa ja Suomessa. Onneksi olkoon, Jari!

Teoriaosuuden läpäisivät 2018 Jarin lisäksi myös Jorma Härkisaari ja Ville Laakso, onnittelut tietäjille!

Maaliskuussa 2019  II-tason teorian läpäisi  Tapio Forsell. Onnittelut hienosta suoritetuksesta!

Keväällä 2020 aloitettiin rypälekurssi. Osallistujia oli 9 ja kouluttajana Jorma Härkisaari. Rypälekurssi keskeytyi koronatilanteen vuoksi, mutta sitä päästiin jatkamaan syksyllä. 12.10.2020 järjestetyn teoriakokeen läpäisivät kaikki osallistujat ja myös maistelukokeesta kaikki pääsivät läpi, osa 19.10. pidetyn uusintakokeen jälkeen.

II-tasokoe maaliskuussa peruuntui koronan vuoksi mutta vihdoin 17.10.2020 päästiin kuitenkin osaamista testaamaan. Teoriakokeeseen osallistui kaksi ja maistelukokeeseen viisi jäsentä.

 

Jari Järvelällä syytä hymyyn, II-taso suoritettu 2018!

 

Syksylle -23 on suunniteltu Rypälekurssia, ollaan kuulolla!

→ Katso tulevat koulutukset täältä